Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Eigen risico 2015

17 sep 2014

​Bij je zorgverzekering krijg je te maken met een eigen risico en een eigen bijdrage. Dit jaar stijgt het eigen risico weer iets en wijzigen de vergoedingen die je vanuit de basisverzekering voor behandelingen krijgt.

Door

Eigen risico
Net als de afgelopen jaren stijgt het eigen risico dit jaar. Van €360 naar €375. Een eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Het is een bedrag aan zorgkosten dat niet door je zorgverzekeraar betaald wordt. De overheid stelt jaarlijks het eigen risico vast. Het eigen risico geldt niet voor de kosten van de huisarts, verloskundige zorg en bevolkingsonderzoeken.

Eigen bijdrage
Een eigen bijdrage is een bedrag dat je zelf voor een behandeling of geneesmiddel moet betalen. Een eigen bijdrage hoort bij specifieke zorg. Zo is er een eigen bijdrage voor bijvoorbeeld kraamzorg, orthopedische schoenen en hoortoestellen. Meestal is het een vast bedrag.

Hoe betaal je het eigen risico en de eigen bijdrage?
Het eigen risico/eigen bijdrage wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Dit doen we ongeveer dertig dagen nadat je hier bericht over hebt ontvangen. Je hoeft dus zelf niets te doen.


Door