Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
World Emoji Day

Wat & hoe: emoji-taalgids voor op reis

17 jul 2017

Vandaag vieren we wereldwijd dat er (blauwe) smileys bestaan: het is World Emoji Day. De enige taal die iedereen op aarde beheerst. Dé ideale manier om mensen in weinig woorden te laten weten hoe je je voelt. Of je nu blij, verdrietig of behoefte hebt aan wat warmte: emojis zeggen in één keer wat je bedoelt. Net als elke andere taal, kent emoji wel wat lokale verschillen. Met deze kleine emoji-taalgids voorkom je dat je in het buitenland onbedoeld een facepalm-emoji nodig hebt.

Een emoji is zo verkeerd begrepen. Denk maar aan iemand die je appt dat hij of zij een aubergine en een perzik nodig heeft van de groenteboer. Wanneer je dan met je broek op je knieën aankomt is de kans groot dat die persoon ‘de hartelijke groenten en tot ziens!’ zegt. Daarom is het belangrijk om je bewust te zijn van de culturele verschillen in emoji-taal. Zeker wanneer je naar het buitenland gaat. Zo zijn fransen veel scheutiger met hartjes-emojis. 55 procent van alle emojis die ze verzenden bevatten hartjes. Dat moet je wel even weten. Anders denk je dat elke Camille of Julien je fiancée in spé is. 

 

Emojis ontmaskeren stereotypen

Waar denk je aan, wanneer je aan Canada denkt? IJshockey, Mounties en elanden toch? En dat de mensen die er wonen zo aardig, geduldig en beleefd zijn. Zo zegt een woedende Canadees vaak niet meer dan ‘don’t worry about it’. Maar pas op: stereotype-alert. Want wist je dat Canadezen het gewelddadigst zijn in hun emoji-gebruik? Niemand gebruikt meer bom-, pistool- en mes-emojis. Dus stuurt Justin (Trudeau of Bieber) je een pistool als antwoord op je zwijmelende hartjes-emoji? Don’t take it personal. Gelukkig is niet iedereen zo agressief. De Duitsers bijvoorbeeld. Die gebruiken bijna nooit zulke emojis. Had je niet verwacht hè! 

emoji-wapens.png 

Winking & drinking

Als Lil’ Kleine een land was, dan was het Australië. Nergens anders gebruiken ze meer drank- en drugs-emojis dan ‘Down Under’. Niet zo gek zou je denken, want de Britten lusten ook wel een pint op een druilerige dinsdagochtend. Maar niets is minder waar. Want Britten, die knipogen liever dan dat ze drinken. Nergens wordt de knipoog-emoji meer gebruikt dan bij onze toekomstige Europese Unie ex-partner. Stelletje winkers ;)

emoji-drankjes.png 

 

Wat is jouw favoriete emoji? Reageer op onze Facebook-pagina.

Door Gast

Gast blogger


Door Gast

Gast blogger