Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Functies op je iPhone die een goed woordje voor je doen

In onze radiocommercials laten we de WhatsApp emoji’s voorlezen. Dat kun je zelf ook instellen op je smartphone. Als je blind of slechtziend bent gebruik je deze functie vast al wel, maar het is ook superhandig tijdens een wandeling of de afwas. En als je het niet handig vindt, dan is het wel supergrappig. Hieronder leggen we uit hoe je het instelt. We gaan uit van een iPhone met iOs8.

Door Christel

Miss engagement

Over Christel

Spreek scherm uit

Op je iPhone kun je de functie ‘Spreek scherm uit’ inschakelen. Dan worden e‑mails, berichten, webpagina’s en boeken voorgelezen. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Spraak’. Daar heb je de keuze uit “Spreek selectie uit”, “Spreek scherm uit’ en “Spreek invultekst uit”. Tik je op de tekst dan verschijnt er een spreekknop. Kies je voor uitspreken dan zal een stem de tekst voorlezen. Dit is handiger dan de optie VoiceOver, die alle tekst voorleest zodra je het aanraakt. Of je geeft Siri de opdracht alle informatie op het scherm voor te lezen.

Siri

Siri kan je helpen bij de dagelijkse dingen. Je hoeft het alleen maar te vragen. Siri kan berichten versturen, telefoongesprekken starten en afspraken plannen en zelfs VoiceOver, Begeleide toegang en omgekeerde kleuren voor je in- en uitschakelen. Je schakelt Siri in via ‘Instellingen > Algemeen > Siri’.

VoiceOver

Je kunt ook de geavanceerde schermlezer VoiceOver gebruiken. Die zet je aan via ‘Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > VoiceOver’. Als je het scherm aanraakt, hoor je wat er op die plaats staat. De bediening doe je met vingerbewegingen.

Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten via onze Facebookpagina.


Door Christel

Miss engagement

Over Christel