Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Festival survivalgids

Festival Survivalgids: zo geniet je maximaal van je festivalweekend

02 mei 2018

Pinkpop, Lowlands, Into the Woods, Down the Rabbit Hole, Into the Great Wide Open, Soenda, Awakenings, DGTL, het Bevrijdingsfestival, Parkpop. Zodra de bomen weer vol met groene blaadjes hangen, verandert Nederland een paar maanden lang in een gigantisch festivalterrein. Om maximaal van de festivals te kunnen genieten, hebben we een paar handige survivaltips voor je op een rij gezet.​​​​​

Door Gast

Gast blogger

​Kleed je festivalproof

Er zijn veel dingen die je van te voren weet wanneer je naar een festival gaat. Wat de tickets kosten, wie er optreden, waar het festival is en met wie je gaat. Het enige wat vaak tot het laatste moment spannend blijft, is het weer. Want in Nederland warm zomerweer is in Nederland geen garantie. Zorg er dus voor dat je outfit ‘weatherproof is. Neem een trui mee voor als het afkoelt, zorg ervoor dat je een regenjack of een plastic poncho bij je hebt, voor het geval de regen van het terrein van het Smeerboel-festival een echte smeerboel maakt.

Wees smerig

Gelukkig schijnt de zon ook regelmatig in Nederland. En er zijn maar weinig dingen leuker dan lekker dansend in de zon van de muziek te genieten. Het is zo leuk dat je de tijd bijna vergeet. Maar de hele dag vol in de zon, dat vindt je huid niet zo lekker. Smeer je daarom goed in met zonnebrand voor en tijdens het festival. Zo voorkom je dat je verbrandt.

Zorg goed voor je oren

Boem! Boem! Boem! Boemdaboem! Tijdens de meeste festivals staat de muziek goed hard. De muziek mag op Nederlandse festivals maximaal 103 decibel zijn. Dat is te vergelijken met het geluid van een kettingzaag. 4 uur naar muziek luisteren op een festival, staat voor je gehoor dus gelijk aan 4 uur lang naar een kettingzaag luisteren. Doe daarom oordopjes in wanneer je naar een festival gaat. Zo kun je de muziek nog steeds goed horen, maar dan zonder de kans op blijvende gehoorbeschadiging.

Regel van te voren een kluisje

Superhandig natuurlijk. Extra kleding meenemen voor als het afkoelt of gaat regenen. Maar wanneer het lekker weer is, wil je natuurlijk niet de hele tijd met die extra kleding rondlopen. Gelukkig zijn er bij de meeste betaalde festivals kluisjes aanwezig. Vaak kun je deze na binnenkomst nog huren (dit kost meestal rond de 7 euro), maar nog beter is dit direct bij de aanschaf van je toegangskaarten al te doen.

Drink niet teveel, maar wel genoeg

Lekker dansen met een drankje in je hand, is een klein natuurkundig wonder. Want je magische dance moves aan de wereld tonen zonder dat de helft van je drankje je plastic festivalglas uit klotst, vergt chirurgische precisie. Zorg ervoor dat je tijdens je festivalbezoek genoeg drinkt. Want van dansen én in de zon staan krijg je het warm en ga je zweten. Drink daarom ook niet teveel alcohol maar zorg goed voor jezelf en neem ook genoeg non-alcoholische dranken zoals water.

Put on your dancing shoes

En last but not least. Wie naar een festival gaat, luistert naar muziek. En wie naar muziek luistert, wil natuurlijk dansen. Doe dus schoenen aan die comfortabel zitten en tegen een stootje kunnen. Een paar sneakers bijvoorbeeld. ​​

Door Gast

Gast blogger