Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Fiets gestolen

Fiets gestolen

18 mrt 2020

​Is je fiets gestolen? Een vervelende situatie. Of de diefstal van je fiets verzekerd is met je inboedelverzekering, hangt af van de plek waar je fiets is gestolen. Lees hoe het zit.​​​​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Fiets gestolen? Aangifte doen

Stap 1 bij een gestolen fiets is aangifte doen bij de politie. Meld daarna de diefstal ook bij ons. Wij kunnen je vertellen of jouw schade is gedekt. Want dat verschilt per situatie.

Fiets gestolen uit woning of schuur

Je inboedelverzekering dekt de diefstalschade van je fiets als deze uit jouw woning of schuur is gestolen. Er zijn verzekeraars die als voorwaarde stellen dat jouw fiets op slot stond. Kun je niet aantonen dat je fiets op slot stond? Dan keren die verzekeraars dus geen schadevergoeding uit. Met de Ditzo inboedelverzekering ben je toch verzekerd. Wel moeten er braaksporen aanwezig zijn aan de woning of de schuur waaruit je fiets gestolen is.

Fiets gestolen uit gezamenlijke berging

Woon je in een appartement en is je fiets uit een gezamenlijke berging gestolen? Ook dan ben je hier in veel gevallen voor verzekerd. Er moet dan wel sprake zijn van zichtbare braakschade aan de buitenkant van het gebouw of de berging. Ook hier stellen veel verzekeraars als voorwaarde dat je moet kunnen aantonen dat je fiets op slot stond. Als er aantoonbaar van buitenaf is ingebroken bij de diefstal van je fiets, ben je bij ons hiervoor wel verzekerd.

Fiets gestolen uit een ander huis

Bij fietsendiefstal uit een ander huis, verschilt het per situatie of je wel of niet verzekerd bent:

  • Is je fiets gestolen uit een ander huis in Nederland, zoals een gehuurd vakantiehuisje op een bungalowpark? Dan ben je hiervoor met de Ditzo Reisverzekering​ verzekerd. Tijdens een vakantie geldt je fiets namelijk als bagage. Je fiets is dan verzekerd tot € 300
  • ​Wordt je fiets gestolen uit je eigen vakantiehuis? Dat is zowel met de inboedelverzekering als de reisverzekering niet verzekerd.

Fiets buiten gestolen

Bij diefstal op straat is je fiets niet verzekerd met je inboedelverzekering. Wil je je fiets verzekeren tegen diefstal op straat? Dan kun je een aparte fietsverzekering afsluiten. Bij ons kun je geen fietsverzekering afsluiten.

Fiets verzekeren met inboedelverzekering

Met onze Inboedelverzekering is je fiets goed verzekerd:

  • Tegen diefstal uit je eigen woning of schuur
  • Als je fiets gestolen is uit een gezamenlijke berging. Er moet dan wel aantoonbaar van buitenaf zijn ingebroken
  • Is je fiets op straat gestolen? Dan is dit niet verzekerd met de inboedelverzekering. Dat kan alleen met een aparte fietsverzekering. Bij ons kun je geen fietsverzekering afsluiten.

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther