Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Pinkpop funfacts

6 dingen die je nog niet wist over Pinkpop

15 mei 2018

Het is dit weekend Pinksteren en dat betekent meestal: Pinkpop. Alleen dit jaar niet. Maar waarom eigenlijk? De Ditzo-detective ging op onderzoek uit en kwam een hoop interessante dingen te weten over het oudste festival van Nederland.​​​

Door

​​

1. Pinkpop staat in het Guiness Book of Records

Pinkpop is het oudste nog bestaande jaarlijkse popfestival ter wereld. Het festival dat in 1970 zijn eerste editie beleefde, heeft in de 48 jaar dat het bestaat geen jaar overgeslagen. Een prestatie die Pinkpop sinds 1990 een notering in het Guinness Book of Records oplevert.

2. Anouk is de eindbaas van Pinkpop

Wie aan Pinkpop denkt, denkt aan legendarische optredens van Metallica, Bruce Springsteen, The Foo Fighters, Pearl Jam, Justin Bieber en Rage Against the Machine. En ook het perfect gevangen biertje dat zanger John Coffey in 2015 het publiek ingooide is onlosmakelijk met Pinkpop verbonden. Maar het is onze eigen Haagse Anouk die de eindbaas is van Pinkpop. Niemand maakte vaker deel uit van de line-up: 6 keer om precies te zijn.

3. U2 boeken was in 1981 een koopje

Een festival dat langer bestaat dan de meeste bands bij elkaar blijven heeft bands groot zien worden en van hun voetstuk zien vallen. Toen Pinkpop in 1981 U2 voor het eerst boekte waren ze nog niet de stadion-act die ze nu zijn. Dat was ook te merken aan de prijs: voor ‘slechts’ 6.000 euro kwamen Bono en consorten naar Landgraaf. Tegenwoordig kost een festivaloptreden van U2 drie nullen voor de komma meer.

4. Pinkpop is een van de best bezochte muziekfestivals

Sinds de eerste editie in 1970, is Pinkpop altijd een van de best bezochte betaalde muziekfestivals van Nederland geweest. In 2017 kwamen er maar liefst 175.000 betalende bezoekers op het festival af. Alleen de Zwarte Cross (197.450) en het Amsterdam Dance Event (365.000) verkochten vorig jaar meer toegangskaarten.

5. Je kunt prima slapen op Pinkpop

Hoewel Faithless al 5 keer het publiek uit zijn dak heeft laten gaan door Insomnia (I can’t get no sleep) te spelen. Kun je prima slapen op de 3 campings bij het festivalterrein als je een weekendticket hebt. Wanneer je een Ditzo-reisverzekering​ hebt, slaap je extra lekker: want geboekte overnachtingen in Nederland worden gewoon gedekt. Ook wanneer je overnacht op een festival als Pinkpop.

6. Waarom Pinkpop soms niet met Pinksteren is

De naam Pinkpop heeft het festival te danken aan de het weekend waarop het meestal plaatsvindt: het Pinksterweekend. Alleen wanneer Pinksteren erg vroeg valt en het lastig is om artiesten te boeken voor festivals, wordt het op een ander weekend gehouden. Dat is dit jaar het geval. De naam Pinkpop verwijst trouwens ook naar de roze pop die deel uitmaakt van het logo. 

 

Door