Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Geboekt en negatief reisadvies. Wat nu?

Je hebt een vakantie geboekt en opeens breken er onlusten uit in het vakantieland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies uit. Wat nu?

Door

​Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt samen met ambassades, inlichtingendiensten, lokale autoriteiten en andere partijen om een reisadvies te maken. Overigens is dit reisadvies niet dwingend. Je mag uiteindelijk zelf bepalen of je naar het advies wilt luisteren.

De Ditzo Doorlopende Reisverzekering vergoedt echter geen schade als deze ontstaan is door  ‘molest’ (binnenlandse onlusten, burgeroorlog of gewapend conflict) .

Als je nog niet bent vertrokken
Als je nog niet bent vertrokken en er wordt een negatief reisadvies afgegeven voor het land van jouw bestemming, dan kun je het beste contact opnemen met je reisorganisatie. Een annulering door de reisorganisatie door bijvoorbeeld een negatief reisadvies valt niet onder de annuleringsverzekering.

Als jouw reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het Calamiteitenfonds ook van mening is dat het niet veilig is om af te reizen naar het land, wordt de vakantie vergoed. Let op; dit geldt alleen voor 30 dagen voor aanvang van de reis. Je kunt op deze website checken of jouw reisorganisatie is aangesloten bij het fonds.

Heb je alleen een losse ticket geboekt? Dan moet je contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij. Dit valt niet onder het Calamiteitenfonds. Ook een geboekte (losse) huurauto valt hier niet onder.

Als je al op plaats van bestemming bent
Als je al op plaats van bestemming bent en er breken onlusten uit in het vakantieland, neem dan gelijk contact op met de reisorganisator. Je reisorganisator zal je informeren naar de mogelijkheden tot terugkeer en afhandeling van de schade. Ook kun je dan een vergoeding ontvangen voor niet genoten reisdagen. 
 


Door