Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Geplande zorg in het buitenland

Geplande zorg in het buitenland

Ga je voor een behandeling naar het buitenland? Of ga je voor langere periode de grens over en heb je bijvoorbeeld dialyse nodig?  Dan maak je gebruik van geplande zorg in het buitenland en moet je met een aantal dingen rekening houden. We kunnen ons voorstellen dat je het zo snel mogelijk achter de rug wil hebben. Op deze pagina vind je wat je moet regelen voor je behandeling en lees je wat er vergoed wordt.

Wil je meer weten over zwangerschap en verloskundige hulp in het buitenland? Ga dan naar de pagina over verloskundige hulp in het buitenland​

​​​​​​

Door Gast

Gast blogger

Wat krijg ik vergoed?

De vergoedingen van zorg in het buitenland werken net iets anders dan in Nederland. Voor zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering heb je recht op het maximale bedrag dat dezelfde behandeling in Nederland kost bij een niet-gecontracteerde zorgverlener. De kosten die daar bovenop komen betaal je zelf. Voor geplande zorg zijn erg geen vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering, behalve als je woonadres zich op minder dan 50 kilometer van een zorginstelling in België of Duitsland bevindt. De afstand berekenen we met de routeplanner van de ANWB​ op de snelste route.

Via onderstaande knop kun je zoeken op de behandeling/zorg die je nodig hebt. Daar vind je gelijk of de kosten vergoed worden vanuit jouw verzekering.Toestemming vragen

​Wil je zorg in het buitenland gebruiken? Dan moet je eerst bij ons toestemming vragen. Zo kunnen wij beoordelen of de zorg die je gaat gebruiken voldoet aan onze eisen. En zo voorkom jij financiële verassingen. 

Zo vraag je een machtiging aan: 

1. ​Vul het aanvraagformulier in en verzamel alle benodigde documenten. Het is belangrijk dat je naast het ingevulde aanvraagformulier ook de volgende documenten meestuurt, zonder deze documenten kunnen we je aanvraag niet in behandeling nemen: 

    • Een verwijzing van je huisarts in Nederland
    • Een behandelplan
    • Een kostenbegroting

​​​​​2. Upload het volledig ingevulde formulier en alle benodigde documenten. Uploaden doe je via de onderstaande knop. Dit gaat via de website van a.s.r.


Wanneer je alle documenten en je aanvraagformulier hebt opgestuurd beoordelen wij je aanvraag. Je ontvangt dan meestal binnen 10 werkdagen een beoordeling. Dit kan in vakantieperiodes langer duren. Je kunt hier voor de zekerheid checken of je aanvraag in ons systeem staat. 

Goedgekeurd? Dan kun je een afspraak maken met je zorgverlener in het buitenland.​

Afgewezen? Dan krijg je geen vergoeding. Als je het hier niet mee eens bent kun je een heroverweging aanvragen. Om een heroverweging in behandeling te nemen hebben wij altijd nieuwe medische informatie nodig van de huisarts of medisch specialist. Aanvullende medische informatie kun je uploaden via het bovenstaande uploadformulier. 


​Veelgestelde vragen over geplande zorg in het buitenland

​​


Door Gast

Gast blogger