Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Gestolen sieraden

Gestolen sieraden

10 okt 2018

​Hebben je sieraden een bijzondere betekenis voor je? Dan moet je er niet aan denken dat je sieraden gestolen worden. Helaas krijgen wij vaak te maken met gestolen sieraden. Jouw sieraden zijn op de Inboedelverzekering standaard meeverzekerd. Maar waartegen zijn ze precies verzekerd? En zowel binnen als buiten de woning?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Gestolen sieraden en de inboedelverzekering

Met onze Inboedelverzekering zijn je lijfsieraden verzekerd voor plotselinge en onvoorziene schade. Diefstal hoort daar ook bij. Diefstal van je sieraden is verzekerd als je sieraden gestolen worden:

 • Uit de eigen woning
 • Uit je auto na een inbraak (binnen Nederland of tijdens een dagtrip naar het buitenland)
 • Na een gewelddadige beroving op straat

Tot welk bedrag zijn sieraden verzekerd?

Standaard zijn je lijfsieraden met onze inboedelverzekering verzekerd tot maximaal € 6.000 per schadegeval. Zijn je sieraden meer waard dan € 6.000 ? Dan kun je ze ook voor een hoger bedrag verzekeren. Je kiest dan voor de aanvullende sieradendekking, waarbij het maximumbedrag €10.000 is. Met deze aanvullende dekking heb je dus een extra dekking van € 4.000.

Wat verstaan we onder lijfsieraden?

Bij lijfsieraden kun je denken aan parels en horloges. Lijfsieraden zijn daarnaast sieraden die bestaan uit:

 • (Edel)metaal
 • Gesteente
 • Mineraal
 • Ivoor
 • (Bloed)koraal
 • Stoffen die vergelijkbaar zijn

Buitenhuisdekking inboedelverzekering

Je sieraden verzekeren tegen diefstal onderweg, kan door onze aanvullende dekking 'Kostbaarheden verlies en buitenshuis' af te sluiten bij je inboedelverzekering. Met deze kostbaarhedendekking zijn je sieraden overal ter wereld verzekerd voor plotselinge en onvoorziene schade. Dus ook als je sieraden gestolen worden. Dit geldt ook voor diefstal uit een permanent bewoonde woning van anderen (bijvoorbeeld van vrienden) of een andere woning in Nederland van jezelf (bijvoorbeeld een vakantiewoning). In dat laatste geval moeten er wel sporen van braak zijn . 

Je bent maximaal verzekerd voor het bedrag dat op je polisblad staat bij Kostbaarheden verlies en buitenshuis. Je kunt kiezen voor een maximumbedrag van € 7.500, € 15.000 of € 25.000.

Aangifte doen van gestolen sieraden

Zijn je lijfsieraden gestolen? Doe dan altijd aangifte van diefstal bij de politie. Voor de afwikkeling van de schade hebben wij namelijk een kopie van het proces-verbaal nodig. Het proces-verbaal dient als bewijs van de diefstal.

Sieraden onderweg verloren

Je gestolen sieraden zijn dus verzekerd met onze inboedelverzekering. Maar verlies je sieraden doordat je ze onderweg kwijt raakt? Dat is niet verzekerd met je inboedelverzekering. Ook niet met de aanvullende buitenshuisdekking.

Sieraden gestolen op reis

Op reis verzeker je je sieraden via onze Doorlopende Reisverzekering. Dan vallen je sieraden namelijk onder je reisbagage. Vergeet ook tijdens je vakantie niet om aangifte te doen bij de politie als je sieraden zijn gestolen. Een bewijs van aangifte en je reisdocumenten zijn belangrijk bij de afhandeling van de schade.

Vergoeding voor gestolen sieraden

Hieronder zie je overzichtelijk hoeveel je maximaal vergoed krijgt als je sieraden gestolen zijn:

 • ​Inboedelverzekering
  Sieraden gestolen uit je huis: vergoeding tot € 6.000 of €10.000 met de aanvullende sieradendekking. Sieraden gestolen uit je auto: spullen in je auto zijn bij diefstal tot € 500 verzekerd in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland 
 • Aanvullende dekking 'Kostbaarheden verlies en buitenhuis'
  Bij diefstal van je sieraden heb je recht op een vergoeding tot de verzekerde som 
 • Reisverzekering
  Je sieraden zijn bij diefstal verzekerd tot € 300,- per verzekerde per reis. Let op dat je je sieraden in je handbagage vervoert en nooit achterlaat in een slecht afgesloten ruimte. Want dan zijn je niet sieraden niet verzekerd

Meer weten?

Bekijk de complete lijst van dekkingen en vergoedingen in de polisvoorwaarden van onze Inboedelverzekering en Doorlopende Reisverzekering​.


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther