Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
gezondheid op vakantie

Gezond blijven in het buitenland

20 jun 2017

Van parelwitte stranden tot het tropisch oerwoud, hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft in het buitenland?

Door Gast

Gast blogger

​Na maanden wachten is het dan eindelijk zover, je gaat op reis naar een ver zonnig land met parelwitte stranden. Om zoveel mogelijk van deze vakantiebeleving te kunnen genieten is het belangrijk om gezondheidsrisico’s te mijden en je optimaal voor te bereiden. Wij hebben een aantal tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

vakantie wist-je-datjes 

​Tips & tricks

  • Tip 1: Drink water uit verzegelde flessen
    In andere landen gelden andere standaarden wat betreft hygiëne dan in Nederland. Mocht je dorst hebben na een lange wandeling, drink dan geen kraanwater, maar water uit verzegelde flessen. Streetfood of de lokale keuken? Let op dat je geen rauw vlees en/of vis eet. En een lekkere mango bij de lokale groenteboer gekocht? Schil deze altijd zelf, hiermee beperk je de mogelijkheid tot gezondheidsrisico’s.
  • Tip 2: Draag zwemschoenen in en om het water
    35 graden en volle zon, dus tijd om te chillen bij de nabijgelegen oceaan. We zijn echter niet de enige bewoners op deze prachtige aardbol. Zee-egels en koralen verstoppen zich in de zee. Zij kunnen vervelende huidinfecties veroorzaken. Draag dus altijd zwemschoenen om deze zeebewoners te vermijden.
  • Tip 3: Voorkom direct contact met dieren
    Tijdens je reis kom je verschillende dieren tegen die vragen om jouw aandacht. Het is echter slim om de betreffende aap, hond, kat of vleermuis niet aan te raken. Is er toch contact of word je gebeten? Ga dan naar lokale arts of ziekenhuis. Ondanks een vaccinatie heeft je lichaam namelijk antistoffen nodig om hondsdolheid (rabiës) tegen te gaan.

Naast bovenstaande tips is het vooral belangrijk om gebruik te maken van een dosis gezond verstand. Mocht je nu nog meer informatie willen hebben? Dat kan! De site van de GGD geeft een uitgebreid advies over de do’s en dont’s voor tijdens je wereldreis.


Door Gast

Gast blogger