- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 ml halfvolle melk
- peper
- ½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 30 gram verse geitenkaas
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- citroensap
- 400 gram gesneden witte kool
- 1 bieflapje
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
- Roer wat peper en oregano door de melk en pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Schenk dit over de aardappelen.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en goudgeel worden.
- Strooi na 30 minuten de verkruimelde geitenkaas erover.
- Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
- Maak een dressing van de yoghurt en wat citroensap.
- Meng de dressing en de rozijnen door de witte kool.
- Bestrooi het bieflapje met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin en snijd het in repen.
- Geef het vlees en de koolsalade bij de aardappelgratin.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Gesneden groente
Bewaar gesneden groente goed afgesloten nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Van de overgebleven witte kool kun je een salade maken.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.