Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
bief

Geroerbakte bief met taugé

Wist je dat je biefstuk ook kunt roerbakken? Door het te roerbakken met taugé, cayennepeper en ketjap geef je het een Aziatisch tintje. Maak het gerecht af met een lekkere andijviesalade en rijst.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 bosje radijs
  • 1 kleine paprika
  • 1 kropje andijvie
  • 100 gram taugé
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram biefstuk
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de radijs en de paprika schoon. Halveer de radijsjes en snijd de paprika in blokjes.
  3. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd het in repen.
  4. Was de taugé en laat dit goed uitlekken.
  5. Maak de koriander schoon en knip het klein.
  6. Klop een dressing van 1 eetlepel olie, azijn, wat koriander en peper.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Snijd de biefstuk in smalle repen.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak op hoog vuur hierin het vlees met de knoflook snel bruin.
  10. Voeg de taugé en cayennepeper toe en roerbak dit 1 minuut mee.
  11. Roer de ketjap erdoor en neem de pan van het vuur.
  12. Meng de radijs, de paprika en de dressing door de andijvie.
  13. Geef de salade en de rijst bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap of sojasaus.


Ingrediënten over?

Koriander:

Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.​


Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel