- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 200 gram kipfilet
- peper, paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ struik bleekselderij
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 6 sprietjes bieslook
- 4 olijven zonder pit
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de kipfilet met peper en paprikapoeder. Bak de kip in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sap op.
- Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
- Was het bieslook.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de blokjes sinaasappel, de dressing en de olijven door de bleekselderij en knip het bieslook erover.
- Neem de kip uit de pan en giet 50 ml water in de pan. Roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.
- Serveer de kip, de jus en de aardappelen bij de bleekselderijsalade.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.