- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 2 theelepels ras el hanout
Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp het buitenste van de schil. Pers de citroen uit.
- Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng er wat geraspte citroenschil, citroensap en chilivlokken door. Laat de kip afgedekt in de koelkast 15 minuten staan.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Doe de bulgur in een kom en schenk er 300 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
- Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
- Bak de repen kip in 1 eetlepel olie gaar en bruin.
- Roer de tomatenpuree en de ras el hanout door de andere lepel olie en meng dit door de bulgur.
- Schep de sperziebonen erdoor en maak de bulgur op smaak met geraspte citroenschil en een beetje citroensap. Leg de repen kip erop.
Variaties
Vervang eventueel de bulgur door volkoren couscous.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.