- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 150 gram bulgur
- 300 gram sperziebonen
- 1 bosui
- 1 citroen
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 eetlepels olijfolie
- gemalen komijn, peper
- slabladen
- 50 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Breng 300 ml water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
- Doe de bulgur in een kom en schenk de bouillon erover. Roer dit goed door en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten beetgaar.
- Giet eventueel het water van de bulgur en laat de bulgur afkoelen.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil en pers de citroen uit.
- Meng de sperzieboontjes, de bosui, de tomatenblokjes en de olijfolie door de bulgur en maak het op smaak met geraspte citroenschil, citroensap, gemalen komijn en peper.
- Was de slabladen en dep ze droog.
- Hak de cashewnoten grof.
- Bedek een schaal met slabladen en schep de bulgursalade erop. Strooi de cashewnoten erover.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Sla
Bewaar een krop sla langer door hem op water te zetten. Snijd een dun plakje van de onderkant af, waar de steel heeft gezeten en zet de krop in een kommetje water in de koelkast. Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.