- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 1 rode peper
- 150 gram champignons
- 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels ongezouten pinda's
- paprikapoeder
Bereiding
- Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
- Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Spoel de linzen in een zeef af.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
- Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
- Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
- Breng de linzen op smaak met wat paprikapoeder en geef ze bij de Chinese kool.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Champignons
Bewaar de rest van de champignons in een plastic bakje of papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.