Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Chinese kool met pinda's

Chinese kool met pinda’s

​​Met champignons en linzen erbij voor een spannende combinatie.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  • vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de Chinese kool onder stromend water en snijd de kool in repen.
  2. Maak het pepertje schoon. Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  4. Spoel de linzen in een zeef af.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten mee tot de groente is geslonken.
  6. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  7. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
  8. Breng de linzen op smaak met wat paprikapoeder en geef ze bij de Chinese kool.

Extra informatie

Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons
Bewaar de rest van de champignons in een plastic bakje of papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel