- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 50 gram hazelnoten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- ½ kleine Chinese kool (± 300 gram)
- 1 kleine rode paprika
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht.
- Pers het teentje knoflook uit en maak er met de azijn, 2 eetlepels water en de sojasaus een dressing van.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in smalle repen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
- Meng de saus door de groente en laat dit 20 minuten staan.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie en het komijnzaad in de olie tot het gaat geuren. Schep de rijst erdoor.
- Strooi de noten over de salade en geef de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.
Ingrediënten over?
Kool
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.