- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de paksoi schoon en snijd het in repen. Roerbak de paksoi in de hete olie in een paar minuten beetgaar.
- Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van het buitenste van de schil.
- Schil de sinaasappel dik, snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de blokjes sinaasappel kort in de achtergebleven margarine. Voeg wat gemberpoeder, het opgevangen sinaasappelsap, 100 ml water en de geraspte sinaasappelschil toe en warm dit even door.
- Warm het vlees nog even in de saus op. Geef de paksoi en aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sinaasappels:
Sinaasappels kunnen in de koelkast worden bewaard, maar het is niet nodig. Ze blijven 1-2 weken op de fruitschaal goed.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.