- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 5 gedroogde appeltjes (ca. 15 gram)
- citroensap
- 6 aardappelen
- 1 (oude) volkoren boterham
- 200 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
- stukje prei
- ½ theelepel mosterdpoeder
Bereiding
- Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en laat ze 20-30 minuten in 100 ml water met wat citroensap wellen.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Week het brood in een paar lepels water.
- Maak het gehakt aan met het uitgeperste teentje knoflook, het brood en peper.
- Vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Maak het stukje prei schoon en snijd het klein.
- Voeg de prei, de appelstukjes met het weekwater en het mosterdpoeder toe aan de gehaktballetjes en warm dit nog even goed door.
- Geef de broccoli en de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.