- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 dunne ribkarbonades
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1½ kg tuinbonen
- 1 sjalot
- 1 plakje achterham
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met wat peper.
- Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
- Dop de tuinbonen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.
- Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
- Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.
- Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.
Variaties
Gebruik tuinbonen uit de diepvries.
Ingrediënten over?
Gekookte ham
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.