Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen

Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen

​​Geniet van groen.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1½ kg tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 1 plakje achterham

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper.
  3. Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Dop de tuinbonen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Fruit de sjalot in de rest van de margarine glazig.
  7. Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
  8. Snijd de ham in stukjes en roer ze erdoor. Maak de groente op smaak met wat peper.
  9. Serveer de tuinboontjes met de karbonade en de aardappelen.

Variaties

Gebruik tuinbonen uit de diepvries.

Ingrediënten over?

Gekookte ham
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel