- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tofu
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- ½ groene peper
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 100 gram peultjes, sugarsnaps of sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine Chinese kool of paksoi
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Snijd het stukje peper fijn.
- Maak een marinade van de sojasaus, de hoisinsaus, de peper en de geraspte gember. Meng de marinade door de tofu en laat dit 10 minuten staan.
- Maak de groente schoon. Snijd de Chinese kool in grove repen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de Chinese kool kort.
- Voeg de peultjes en de tofu met de marinade toe. Smoor de groente in ca. 10 minuten gaar.
- Schep dit op de rijst.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus.
Ingrediënten over?
Spaanse peper
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.