Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Hollandse bietjes

Hollandse bietjes

​​Authentiek genieten van de Hollandse keuken.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram hamlap
  • peper
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram gare bietjes
  • 1 appel
  • azijn
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierbladblaadje

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Bestrooi het hamlapje met peper.
  4. Bak het vlees in 2 eetlepels margarine bruin. Bak de helft van de ui kort mee.
  5. Voeg 75 ml water toe en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  6. Neem het vel van de bietjes en snijd de bietjes in reepjes of blokjes.
  7. Fruit de rest van de ui in de rest van de margarine zacht.
  8. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  9. Doe de bietjes, de appel, 50 ml water, wat azijn, de kruidnagels en de laurier bij de ui en laat de groente 10 minuten zacht stoven.
  10. Verwijder de kruidnagels en het laurierblad.
  11. Serveer de bietjes met het vlees en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Appel
Bewaar appels in de koelkast, ze zijn dan langer houdbaar. Ze blijven 2-4 weken goed.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel