- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- vloeibare margarine
- 6 (oude) bruine boterhammen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram (roerbak)groentemix
- Italiaanse keukenkruiden
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 1½ eetlepel volkorenmeel
- 2 tomaten
Bereiding
- Bestrijk een springvorm met wat margarine.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
- Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Schep het groentemengsel in de springvorm.
- Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
- Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.