Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Italiaanse groentetaart

Italiaanse groentetaart

Heb je nog restjes oud brood of groente die op moeten? In deze groentetaart kun je al je restjes kwijt.​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht
  • vegetarisch

Ingrediënten

  • vloeibare margarine
  • 6 (oude) bruine boterhammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram (roerbak)groentemix
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1½ eetlepel volkorenmeel
  • 2 tomaten

Bereiding

  1. Bestrijk een springvorm met wat margarine.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  6. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
  7. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  8. Schep het groentemengsel in de springvorm.
  9. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
  10. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
  11. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
  12. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel