- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½-1 eetlepel kerriepoeder, peper
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
- Was de rozijnen.
- Was de koriander en knip de takjes klein.
- Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie, het komijnzaad en de ui kort mee.
- Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
- Maak de op smaak met peper.
- Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander erover.
Ingrediënten over?
Koriander:
Bewaar de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 4 dagen houdbaar.
Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.