- 2 personen
- 0 - 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- ¼ bouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Smoor de paprika kort mee.
- Voeg 250 ml water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Spoel de kapucijners af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit goed door.
- Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
- Geef er driehoekjes brood bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomatenblokjes over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.