Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
stamppot

Katwijkse stamppot andijvie

Stamppot rauwe andijvie met zelfgemaakte gehaktballetjes en ansjovispasta. De ansjovis zorgt voor een verrassend geheel.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • stukje ui
  • 150 gram rundergehakt
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ca. 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Snijd het stukje ui fijn.
  4. Maak het gehakt aan met peper, nootmuskaat en de ui. Vorm er kleine balletjes van.
  5. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  6. Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep de andijvie erdoor en warm dit goed door.
  10. Meng de ansjovispasta door de stamppot en schep de gehaktballetjes erop.

Extra informatie

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.


Ingrediënten over?

Ansjovisfilets:

Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.​


Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel