Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

​​Venkel heeft deze tijd van het jaar een lage klimaatbelasting.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 kleine kippenbouten
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 venkelknollen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Schil 1 helft en snijd deze in stukjes. Snijd de andere helft met schil in parten.
  3. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper.
  4. Bak de bouten in de margarine aan beide zijden bruin.
  5. Bak de ui kort mee.
  6. Voeg de sinaasappelstukjes, parten sinaasappel en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 minuten stoven.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  8. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
  9. Doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
  10. Strooi het venkelgroen erover en serveer de aardappelen erbij.

Extra informatie

Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Sinaasappels
Bewaar sinaasappels niet in de koelkast. Ze zijn op kamertemperatuur 2-3 weken houdbaar. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel