- 2 personen
- 30 + minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 2 kleine kippenbouten
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 aardappelen
- 2 venkelknollen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Boen de sinaasappel schoon. Schil 1 helft en snijd deze in stukjes. Snijd de andere helft met schil in parten.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi de kip met peper.
- Bak de bouten in de margarine aan beide zijden bruin.
- Bak de ui kort mee.
- Voeg de sinaasappelstukjes, parten sinaasappel en 100 ml water toe aan de kip en laat dit 40 minuten stoven.
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes. Bewaar het venkelgroen.
- Doe de venkel bij de kip en stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
- Strooi het venkelgroen erover en serveer de aardappelen erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Sinaasappels
Bewaar sinaasappels niet in de koelkast. Ze zijn op kamertemperatuur 2-3 weken houdbaar. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast bananen liggen.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.