Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Lasagne met makreel

Klassieker met een twist​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
  • 150 gram gestoomde makreel
  • 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • peper, nootmuskaat
  • 6 bladen voorgekookte volkoren lasagne
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Materialen

Ovenvaste schaal 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
  2. Fruit de prei in de olie zacht.
  3. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
  4. Verdeel de makreel in stukjes en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
  5. Laat de spinazie ontdooien en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
  6. Warm de grill voor.
  7. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenvaste schaal.
  8. Leg er lasagnevellen op. Verdeel de spinazie erover.
  9. Dek af met vellen lasagne en schep de rest van de groente-makreelsaus erop. Leg de rest van de lasagne erop.
  10. Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de lasagne.
  11. Laat de lasagne onder de hete grill in ca. 10 minuten lichtbruin kleuren.

Ingrediënten over?

Makreel

Bewaar de rest van de makreel goed afgesloten onderin de koelkast nog 2 dagen.​


Past in dieet

  • Met weinig zout
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel