- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 prei
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout (400 gram)
- 150 gram gestoomde makreel
- 200 gram diepvries spinazie in deelblokjes
- peper, nootmuskaat
- 6 bladen voorgekookte volkoren lasagne
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 100 ml halfvolle yoghurt
Materialen
Ovenvaste schaal
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen.
- Fruit de prei in de olie zacht.
- Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat dit 10 minuten sudderen.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze voorzichtig door de groentesaus. Maak op smaak met peper.
- Laat de spinazie ontdooien en maak de groente op smaak met wat nootmuskaat.
- Warm de grill voor.
- Schep een beetje saus op de bodem van een ovenvaste schaal.
- Leg er lasagnevellen op. Verdeel de spinazie erover.
- Dek af met vellen lasagne en schep de rest van de groente-makreelsaus erop. Leg de rest van de lasagne erop.
- Roer de geraspte kaas door de yoghurt en verdeel dit over bovenkant van de lasagne.
- Laat de lasagne onder de hete grill in ca. 10 minuten lichtbruin kleuren.
Ingrediënten over?
Makreel
Bewaar de rest van de makreel goed afgesloten onderin de koelkast nog 2 dagen.
Past in dieet
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.