Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Lente groente

Lente groente

​​Dit frisse groentegerecht is lekker met kabeljauw en aardappelen.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​
  • 2 personen
  • 30 + minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 citroen
  • 2 stukjes visfilet zoals tilapia, pangasius, kabeljauw
  • peper, nootmuskaat
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 komkommer
  • 150 gram peultjes
  • 2 lente-uitjes (bosuitjes)
  • 100 ml halfvolle melk
  • dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
  3. Dep de vis droog en bestrooi het met peper.
  4. Verwarm 2 eetlepels margarine en bak hierin de vis bruin.
  5. Voeg wat citroensap en citroenrasp toe en stoof de vis in 8-10 minuten gaar.
  6. Schaaf een deel van de schil van de komkommer.
  7. Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepeltje het zaad er uit.
  8. Snijd de helften in smalle repen.
  9. Maak de peultjes en de lente-uitjes schoon.
  10. Halveer de peultjes en snijd de uitjes in ringen.
  11. Fruit de ringetjes ui in de rest van de margarine zacht.
  12. Voeg de peultjes en de komkommer toe met een beetje water en kook de groente in een paar minuten gaar.
  13. Breng de melk aan de kook.
  14. Was de dille en knip het grof.
  15. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  16. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en dille.
  17. Serveer de groente met de vis, parten citroen en de aardappelpuree.

Extra informatie

Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Aardappelen
Bewaar aardappelen koel en donker bij ongeveer 5-7 graden. Door teveel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd deze of groene plekjes er goed uit.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel