- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 150 gram doperwtjes, diepvries
- 150 gram tuinbonen, diepvries
- 1 potje of klein blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 10 blaadjes basilicum
- 50 gram verse geitenkaas
- 1 klein bruin stokbrood
Bereiding
- Maak de courgette schoon en snijd hem in halve plakjes.
- Bak de courgette met de kerrie in een soeppan in de hete olie.
- Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet, de geraspte citroenschil, de doperwtjes en de tuinbonen toe en kook de groente gaar.
- Spoel de bruine bonen in een vergiet af.
- Roer de bonen door de soep en laat de soep nog een paar minuten koken.
- Was de blaadjes basilicum en knip ze klein.
- Strooi aan tafel wat basilicum en verkruimelde geitenkaas over de soep. Serveer het stokbrood erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Verse geitenkaas
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Citroenschil
Alleen wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.