Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Mie met chiligarnalen

Mie met chiligarnalen

​​Dit lekkere en snelle gerecht is zeer geschikt voor in het weekend.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​
  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries, ontdooid)
  • 200 gram volkoren mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak de knoflook en de peper schoon.
  2. Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
  3. Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
  4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
  8. Roerbak de champignons kort mee.
  9. Voeg de uitgelekte mie toe.
  10. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar. Schep de garnalen op de mie.

Ingrediënten over?

Citroen
Alleen wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van melk
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel