- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel sesamzaad
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- azijn
- 1 dunne prei
- 1 rode paprika
- ½ Spaans pepertje
- 200 gram kipfilet
- peper, gemberpoeder
- 200 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram taugé
Bereiding
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Was het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Meng het bosuitje en wat azijn door de komkommer en zet dit weg.
- Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in blokjes.
- Snijd het stukje peper in reepjes.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de paprika, de reepjes peper en de prei toe en stoof het geheel in 5 minuten gaar.
- Was de taugé in een vergiet.
- Laat de gare noedels uitlekken.
- Schep de taugé en de noedels door het kipmengsel en laat het geheel op hoog vuur goed heet worden.
- Strooi het sesamzaad erover en geef de komkommersalade erbij.
Ingrediënten over?
Taugé
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.