- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ eetlepel tijm
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout (200 gram)
- peterselie, selderij of 1 bosui
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de ratatouille op smaak met de peterselie en wat peper en geef de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info
Lees het etiket voor het gebruik van margarine .
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei