- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 200 gram (½ blikje) tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met volkorenmeel.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten gaar.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Verwarm de tomaatjes met de de tomatenblokjes en 100 ml water. Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper.
- Serveer de saus, aardappelen en snijbonen bij de vis.
Variaties
Vervang de schelvis door pangasiusfilet.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes:
Bewaar een rest van de tomatenblokjes in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingscentrum.