- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Boen de limoen schoon en rasp een deel van de schil. Pers de limoen uit.
- Bestrooi de schnitzels met peper.
- Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Meng de maïzena met 100 ml water aan, giet het met de geraspte schil en het sap van de limoen in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus even aan de kook.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie erover. Geef de aardappelen en de snijbonen erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.