Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Snelle bonensoep

Snelle bonensoep

​​Zo vlug kan lekker gezond zijn.​​

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​​​
  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  • vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram groenteroerbakmix
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 2 theelepels oregano
  • 4 takjes selderij
  • ½ klein bruin of volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  2. Pers het teentje knoflook er bovenuit. Verkruimel het chilipepertje erbij.
  3. Spoel de bruine bonen in een vergiet af.
  4. Voeg de bruine bonen, de oregano en 300 ml water toe aan de groente. Breng dit aan de kook en kook de soep nog 5-10 minuten.
  5. Was de selderij en knip het klein.
  6. Maak de soep op smaak met selderij. Serveer er brood bij.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerk het in een omelet.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel