- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
- vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 400 gram groenteroerbakmix
- 1 teentje knoflook
- 1 gedroogd chilipepertje
- 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 2 theelepels oregano
- 4 takjes selderij
- ½ klein bruin of volkoren stokbrood
Bereiding
- Verwarm de olie in een soeppan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Pers het teentje knoflook er bovenuit. Verkruimel het chilipepertje erbij.
- Spoel de bruine bonen in een vergiet af.
- Voeg de bruine bonen, de oregano en 300 ml water toe aan de groente. Breng dit aan de kook en kook de soep nog 5-10 minuten.
- Was de selderij en knip het klein.
- Maak de soep op smaak met selderij. Serveer er brood bij.
Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerk het in een omelet.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholestrol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.