- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 struik andijvie (400 gram)
- 50 gram ongezouten amandelen met vlies
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Pel de flinke ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig. Bak 1 theelepel mosterdzaad kort mee.
- Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
- Was eventueel de rucola.
- Hak de amandelen heel grof.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Schep de ui erdoor.
- Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
- Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
- Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.