- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke stukken.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de stukken aardappel en 200 ml water toe en stoof dit 10 minuten.
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakken.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Doe de plakken courgette, de parten tomaat, de kaneel en 1 theelepel piment bij de aardappelen en stoof het geheel in nog eens 10 minuten verder gaar.
- Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper en een beetje piment.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin. Geef de kip bij de stoofschotel.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Courgette:
In de koelkast verliest een courgette smaak. Op een koele en droge plek houd je ze een week goed.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.