- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 150 gram tofu of vegetarische roerbakstukjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels zuivelspread light
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de paddenstoelen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Bak de ui en de knoflook in de olie zacht.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur mee gaar.
- Voeg peper en wat tijm toe.
- Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper. Bak de tofu in de hete margarine snel bruin.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Roer de zuivelspread en de peterselie door de paddenstoelen.
- Giet de pasta af en schep het paddenstoelenmengsel erdoor. Geef de tofu en broccoli erbij.
Ingrediënten over?
Zuivelspread:
Bewaar de zuivelspread nog 1 week in de koelkast. Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.