- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 5 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak een dressing van de olijfolie, wat geraspte citroenschil en citroensap.
- Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
- Snijd of schaaf de venkel heel fijn. Meng de dressing door de venkel en strooi het venkelgroen erover. Zet de salade even apart.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de blokjes tempé aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg 100 ml water, de olijven en wat rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de tempé en venkel erbij.
Extra informatie
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar tempé goed verpakt onderin de koelkast nog maximaal 2 dagen. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.