Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
tempe

Tempé met venkel en aardappelpuree

Ken jij tempé? Dit komt oorspronkelijk uit Indonesië en bestaat uit gefermenteerde sojabonen. Het is een veelzijdige vleesvervanger. In dit recept geven we het een Mediterraans tintje en combineren we het met een frisse venkelsalade en aardappelpuree.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 15 - 30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen
  • 1-2 venkelknollen
  • 1 kleine ui
  • 150 gram tempé
  • peper, paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • rozemarijn
  • 150 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, wat geraspte citroenschil en citroensap.
  3. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
  4. Snijd of schaaf de venkel heel fijn. Meng de dressing door de venkel en strooi het venkelgroen erover. Zet de salade even apart.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
  7. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de blokjes tempé aan alle kanten bruin.
  8. Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
  9. Bak de tomatenpuree even mee.
  10. Voeg 100 ml water, de olijven en wat rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de tempé en venkel erbij.

Extra informatie

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.


Ingrediënten over?

Tempé:

Bewaar tempé goed verpakt onderin de koelkast nog maximaal 2 dagen. In de diepvries is het 3 maanden houdbaar.​


Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei
​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel