- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en schep de ketjap erdoor.
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon. Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
- Voeg de tofublokjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
- Schep de paksoi erdoor en smoor alles in enkele minuten gaar.
- Strooi de ringetjes bosui erover en geef de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info
Lees voor het gebruik van sojasaus of ketjap het etiket.
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.