Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Tostada met kip

Tostada met kip

​​Voor deze tostada gebruik je een tortilla of wrap, maar je rolt hem niet op. Een lekker en snel gerecht vol verrassende smaken.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​​​
  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 Spaans pepertje
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 150 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 100 gram alfalfa
  • 4 takjes koriander
  • 2 volkoren tortilla's (pak)

Bereiding

  1. Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
  2. Snijd de kip in reepjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Bak de kipfilet en het pepertje al omscheppend mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de groentenmix toe en smoor dit enkele minuten op een zacht vuur.
  6. Was de alfalfa en de koriander.
  7. Knip de koriander klein.
  8. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan om en om lichtbruin en knapperig.
  9. Schep de alfalfa en de koriander door de saus en verdeel dit over de gebakken tortilla’s.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholestrol
  • Bij diabetes
​​​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel