Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 12 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
pruimen

Varkensvlees met pruimen

Een heerlijk kruidige stoofpotje met pruimen. Door het stoven van het vlees, wordt het vlees lekker mals. Serveer dit stoofpotje met bijvoorbeeld aardappelen en spruitjes.

Door Michiel

Mister social

Over Michiel
​​
  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 8 gedroogde pruimen
  • 1 ui
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes

Bereiding

  1. Was de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi ze met peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de ui kort mee.
  5. Voeg de pruimen, de tijm, het laurierblad en 100 ml water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
  6. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  8. Verwijder het laurierblad uit het vlees. Serveer het vlees met de spruitjes en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.


Ingrediënten over?

Pruimen:

Bewaar gedroogde pruimen goed afgesloten nog 6-9 maanden op een droge, koele en donkere plaats.


Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
​​​​

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.​​​​​


Door Michiel

Mister social

Over Michiel