- 2 personen
- 15 - 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 groot blik of pot witte bonen
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de koolrabi of het meiraapje dun en snijd het in blokjes.
- Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
- Spoel de witte bonen af.
- Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
- Was de peterselie en knip het klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef het brood erbij.
Ingrediënten over?
Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van ei
Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met het Voedingcentrum.