Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Peiling amweb: goed dat ditzo de strijd met vergelijkers aangaat

19 nov 2015

​De site amweb peilde vorige week de mening van zijn bezoekers over het initiatief van Ditzo om te stoppen met het betalen van hoge bedragen aan vergelijkingssites. Ze vroegen: “Ditzo gaat de strijd aan met vergelijkingssites. Een goede zaak?” Ruim de helft van de stemmers (52%) vindt het goed dat Ditzo ingaat tegen de macht van de vergelijkers. 30% vindt dat Ditzo voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten en 18% vindt het een aardig, maar kansloos initiatief. In totaal deden 382 mensen mee aan de poll.

Door

Wij zijn erg blij dat de helft van de stemmers ons initiatief ondersteunt. Dat betekent eigenlijk dat meer dan de helft van collega-verzekeraars en tussenpersonen vindt dat we goed bezig zijn! Als we nu die 18% die het een aardig initiatief vindt, maar denkt dat het niet veel kans maakt, kunnen overtuigen dat we wel degelijk iets bereiken, dan zitten we op twee derde van de stemmen. Of zou dat misschien wel 100% zijn omdat die 30% voor een van de vergelijkers werkt?

Gestopt

In maart van dit jaar stopte Ditzo tijdelijk met het betalen aan vergelijkingssites. Niet omdat we tegen vergelijken en vergelijkingssites zijn, maar omdat we de vergoedingen voor een autoverzekering veel te hoog vonden. En uit onderzoek bleek dat 86% van de consumenten het met ons eens was. Daarom zetten we tijdelijk de contracten met de vergelijkers ‘on hold’ en gingen we broeden op een nieuwe vorm van samenwerking.

Maximaal € 50

Na de zomer spraken we met alle vergelijkers en deden we ons aanbod voor maximaal € 50 per afgesloten autoverzekering weer van de partij te zijn. We zijn heel blij dat de Consumentenbond meedoet. Ook gaan enkele kleinere vergelijkers weer met ons samenwerken. Independer, HoyHoy en Pricewise vinden het bedrag van € 50 te laag en willen daarom niet met ons in zee. Maar nu blijkt dat de meerderheid van de stemmers op ambweb het goed vindt dat Ditzo de strijd met de vergelijkers aangaat, wordt het misschien tijd dat meer verzekeraars opstaan en de macht van de vergelijkers durven aan te vechten. Wie volgt?

Tussenstand van de peiling van amweb 

Bekijk ook de definitieve uitslag op ambweb


Door