Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Een goedkope autoverzekering voor jongeren afsluiten

Goedkope autoverzekering voor jongeren

08 nov 2016

Ben je student, heb je net je rijbewijs gehaald en ben je van plan binnenkort een auto te kopen? Je wilt dan niet teveel geld uitgeven aan je autoverzekering. Welke dingen bepalen de premie van een autoverzekering?

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther

​Wat maakt een goedkope autoverzekering?

Natuurlijk ga je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering, zeker als je student bent. Wat maakt de autoverzekering nou goedkoop? Er zijn veel dingen die meespelen bij het bepalen van de premie, bijvoorbeeld het type van de auto, het bouwjaar en de cataloguswaarde. En iets wat jongeren en studenten vaak nog niet hebben, maar wat voor een groot deel de premie bepaalt is het aantal schadevrije jaren. Veel jongeren vragen zich dan af of je een autoverzekering op naam van je ouders mag afsluiten.

Kies voor de juiste auto

Waar je misschien niet altijd aan denkt, is dat de auto zelf ook veel uitmaakt voor je premie. Vooral de grootte van je auto, het gewicht en het type brandstof spelen mee bij de premie. Heb je nog geen auto gekocht en twijfel je over welke auto je graag wilt? Dan kun je hier dus rekening mee houden. Zo betaal je voor diesel meer wegenbelasting en is een dieselauto zwaarder, waardoor de premie hoger zal zijn. En betaal je voor een kleine, lichte auto over het algemeen minder premie. Ook kun je niet bij elke verzekeraar, vanwege het risico, als jongere een grote, dure auto verzekeren.

Er zijn verschillende dekkingen

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen uit een WA-dekking, WA casco beperkt en WA Casco Allrisk (ook wel volledig casco genoemd). Als je twijfelt over welke dekking je nodig hebt, kan het volgende lijstje je misschien helpen: autobezitters van een auto die 0 tot 5 jaar oud is, kiezen vaak voor WA + Casco Allrisk. Is de auto 6 tot 8 jaar dan wordt Casco beperkt vaak gekozen en bij auto’s van 9 jaar of ouder wordt vaak voor alleen een WA dekking gekozen. Hierbij geldt, hoe uitgebreider de dekking is, hoe hoger de premie.

Wat zijn de autoverzekering tarieven?

Het is niet makkelijk om een inschatting te geven van de tarieven van een autoverzekering, omdat de premie van veel verschillende dingen afhankelijk is. Wanneer je een Ditzo Autoverzekering afsluit, dan kun je kiezen uit 4 extra aanvullende dekkingen. Deze dekkingen kun je op elk moment aan- of uitzetten. Je sluit bijvoorbeeld de aanvullende dekking ‘schade inzittenden’ al af vanaf €2,82 per maand. De andere aanvullende dekkingen zijn:

• Pechhulp – vanaf 4,52 per maand
• Rechtsbijstand - vanaf 2,77 per maand
• Extra accessoires – vanaf 1,70  per maand

Bereken snel je premie

Het is dus mogelijk om een goedkope autoverzekering als jongere of student af te sluiten. Ben je benieuwd naar de kosten van de Ditzo Autoverzekering? Bereken je premie en sluit direct jouw autoverzekering af!


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther