Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

​Op vakantie naar Griekenland? Dit moet je weten

Spannende tijden daar in Griekenland. Ga je op vakantie naar het land van gyros en souvlaki’s? Dan zijn dit een paar dingen die je moet weten.

Door

​1.Ik heb een annuleringsverzekering bij Ditzo. Mag ik mijn vakantie annuleren?
Niet vanwege de situatie in Griekenland. Het is veilig om naar het land op vakantie te gaan, dus er is geen negatief reisadvies voor dat land afgegeven. Dat betekent dat je vanwege de financiële situatie in Griekenland geen kosten vergoed krijgt als je annuleert.

2. Ik heb nog geen reis geboekt naar Griekenland, maar ben dat wel van plan. Krijg ik straks nog een vergoeding voor de annuleringskosten als het uit de hand loopt?
Nee, dat betalen we niet. Als een gebeurtenis of situatie voor het afsluiten van de verzekering al bekend is, dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking. Schade die het gevolg is van die situatie kunnen wij dus niet vergoeden.

3. Krijg ik een vergoeding als ik pas later naar Griekenland kan vertrekken in verband met de onrustige financiële situatie in Griekenland?
Duurt de reis langer dan 3 dagen? En kom je met minimaal 8 uur vertraging aan doordat je een of meerdere aansluitingen mist? Omdat de boot, bus, trein of vliegtuig onverwacht vertraging heeft? Dan krijg je afhankelijk van de duur van de vertraging een vergoeding.

4. Ik neem voor de zekerheid contant geld mee naar Griekenland. Ben ik daarvoor verzekerd?
Nee, contant geld is niet meeverzekerd.

5. Stel, mijn contante geld is gestolen en bankpassen werken niet meer. Sturen jullie me geld op om thuis te komen?
Nee, we sturen geen geld op. Neem dus altijd ook een credit card mee. Is ook betalen met credit card niet mogelijk en heb je hulp nodig of moet je extra kosten maken? Bel ons dan eerst even op +31 30 699 07 08. Dat kan 24 uur per dag.

6. Stel ik kom niet meer thuis, door stakingen in het openbaar vervoer of op het vliegveld. Worden extra kosten dan gedekt?
Ja, de Ditzo reisverzekering dekt de kosten om jou terug te krijgen naar huis en de kosten voor langer verblijf als terugkeer niet mogelijk is. Bel wel altijd voordat je kosten maakt met de Ditzo Alarmcentrale op +31 30 699 07 08. Dat kan 24 uur per dag.

7. Als ik langer in Griekenland moet blijven dan gepland, blijft mijn reisverzekering dan geldig?
Ja, met onze doorlopende reisverzekering ben je verzekerd als je tot 60 dagen achter elkaar op vakantie bent. Als je na die maximale termijn door onvoorziene vertraging nog op vakantie bent, dan ben je ook nog gewoon verzekerd.
Heb je je verzekering opgezegd per de datum dat je eigenlijk terug zou keren? Dan ben je niet meer verzekerd. Bel ons in dat geval om het beëindigen van je verzekering terug te draaien. Doe dit zo snel mogelijk.

8. Ik heb telefoonkosten gemaakt door de financiële situatie in Griekenland. Vergoeden jullie deze kosten vanuit de reisverzekering?
De belkosten met onze alarmcentrale vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten vergoeden wij tot 100 euro per verzekerde per reis. De kosten moeten direct verband houden met een verzekerde gebeurtenis.

Belangrijk: Heb je een probleem? Bel ons dan op +31 30 699 07 08.

 


Door