Klantenservice
We vragen je geboortedatum als extra controle.
Kies nu eerst een nieuw, zelf bedacht wachtwoord

Een wachtwoord dat je zelf kiest is veel makkelijker te onthouden

Zorg dat dit wachtwoord...
Tussen de 8 en 127 tekens lang is
Minstens 1 cijfer en 1 letter bevat
Niet de tekens `<>/"'&\ bevat
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Huissleutel kwijt

Huissleutel gestolen of verloren?

01 jun 2021

​Bijna iedereen is zijn huissleutel wel eens kwijt. Vaak vind je je sleutel wel weer terug, maar wat als je huissleutel echt verloren is? Of als je huissleutel gestolen is? Hoe ben je dan verzekerd?​

Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther
​​

Huissleutel gestolen

Wij begrijpen dat je er niets aan kunt doen als je huissleutel gestolen is. Daarom ben je met de Ditzo Inboedelverzekering​ verzekerd voor diefstal van je huissleutel. De kosten voor het vervangen van jouw sloten zijn verzekerd. Er geldt een maximumvergoeding van € 500 voor het vervangen van sloten.

Huissleutel verloren

Je huissleutel verloren? Ook het kwijtraken van je sleutels is verzekerd met onze Inboedelverzekering. Bij verlies van je sleutel is het verstandig om eerst goed in huis rond te kijken of je ze echt niet ergens hebt liggen. Niet gevonden? Ook al heb je een reservesleutel, dan is het toch verstandig om de sloten te vervangen. Zo voorkom je dat iemand eenvoudig bij jou kan inbreken of binnensluipen. Bij verlies van je sleutel vergoeden wij het vervangen van de sloten. Ook hier geldt een maximum van € 500.

Snelle vervanging van sloten

Als je je huissleutel verloren bent, loop je de kans dat iemand heel makkelijk je huis binnenkomt. Inbraak zonder braaksporen is bovendien in veel gevallen niet verzekerd. Hoe sneller je de sloten vervangt, hoe kleiner de kans dat er iemand bij jou inbreekt. Wij verwachten van jou dat jij je sloten laat vervangen binnen 24 uur na de diefstal. Dit is een vereiste om de kosten van de nieuwe sloten vergoed te krijgen.

Melden van diefstal

Is je huissleutel gestolen? Meld dit direct bij de politie. Het bewijs van aangifte is belangrijk bij het melden van de schade. Ook aankoopbonnen van je sloten en nieuwe en oude sleutelsets kunnen wij opvragen om de schade te behandelen. ​


Door Esther

Medewerker blije klanten

Over Esther