Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons

Independer Jaarchecker; waar moet je op letten?

Prijsvergelijker Independer lanceerde onlangs de Independer Jaarchecker. Via deze service bekijkt de vergelijker ieder jaar of je niet te veel betaald voor je autoverzekering. Wat is het precies en waar moet je op letten?

Door

​De jaarchecker is een initiatief van Independer. De vergelijker checkt dan automatisch na een jaar of je ergens anders een betere deal kunt krijgen voor je autoverzekering. Op dit moment kun je alleen van de jaarchecker gebruik maken als je een autoverzekering afsluit bij een van de zes aanbieders (Avero Achmea, Delta Lloyd, Allsecur, Klik&Go, Budgio en Selfinsured.nl) die hieraan mee willen doen. In Nederland zijn er echter honderden aanbieders van autoverzekeringen op de markt.

Voor niets gaat de zon op
Independer krijgt van deze aanbieders jaarlijks gegevens van de klant om opnieuw een berekening te kunnen maken. Klinkt nobel. Maar voor niets gaat de zon op. Independer ontvangt een vergoeding van de verzekeraar als er een autoverzekering wordt afgesloten. Deze vergoeding kan oplopen tot € 200 per autoverzekering. Ditzo betaalde aan Independer bijvoorbeeld € 175 per afgesloten autoverzekering aan Independer. Gevoelsmatig klopte hier iets niet. Waarom zoveel? En is prijs het enige dat telt?

We hebben daarom een onderzoek gehouden onder meer dan 1.000 consumenten door onderzoeksbureau Blauw Research om te vragen wat Nederland hiervan vindt. Daaruit bleek dat 86% van de consumenten deze vergoeding veel te hoog vindt. Ze waren bang dat deze vergoedingen ervoor zouden zorgen dat ze hierdoor hogere premies gingen betalen. 

De jaarchecker ben je zelf 
Daarom herzien momenteel de contracten met de vergelijkers en investeren het geld liever in de echte vergelijker. In jou dus. Bijvoorbeeld door betere premies voor onze autoverzekering. En in de kwaliteit van onze klantenservice en producten. Hoe zie je dat terug in een prijsvergelijker? Jij bent de enige die voor jouw situatie de beste keuze kan maken. De enige persoon die alle opties naast elkaar zet en rekening houdt met de wensten die jij belangrijk vindt, dat kan alleen jij. De jaarchecker ben je eigenlijk zelf!


Door