Klantenservice
Heb je hulp nodig bij het afsluiten van je verzekering?
Chat met ons
Social Media Politie iPhone

iOS11: Je iPhone onderdrukt nu meldingen als je rijdt

21 sep 2017

De mobiele telefoon zorgt in Nederland voor honderden verkeersslachtoffers per jaar. Even een appje sturen of de telefoon opnemen, is steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeluk. Wanneer je je iPhone bijwerkt naar iOS11 hoef je niet meer bang te zijn dat je telefoon je onderweg afleidt.

Door Gast

Gast blogger

​Heb je een iPhone 5s of nieuwer, dan heb je hem misschien al gezien, het rode bolletje bij de systeeminstellingen. Er staat een nieuwe update van iOS, het besturingssysteem van je iPhone op je te wachten. Nu is dat voor Apple fanboys en fangirls natuurlijk altijd goed nieuws. Wij bij Ditzo bekeken deze update dit keer met extra interesse, deze nieuwe update heeft namelijk een ‘niet storen tijdens het autorijden’-optie.
 

Geen meldingen van je telefoon tijdens het rijden

Met de ‘niet storen’-optie iPhone is je telefoon in staat te detecteren wanneer je misschien aan het rijden bent. Hij houdt je binnenkomende meldingen stil en toont deze niet op je startscherm. Zo kun jij je volledig op de weg richten.
 

Hoe werkt ‘niet storen’

Wanneer je in je auto stapt en verbinding maakt via Bluetooth, schakelt je mobiel de functie automatisch in. Maar niet iedereen die in een auto zit is natuurlijk bestuurder. En ook treinen kunnen 120 kilometer per uur. En als bijrijder en treinpassagier mag je natuurlijk wel gewoon op je telefoon kijken. Daarom kunnen zij de functie handmatig uitzetten door aan te geven dat ze geen bestuurder zijn.
 

Hoe schakel je ‘niet storen’ in?

Het kan zijn dat de ‘niet storen tijdens het tijden’-optie na de update naar iOS11 niet standaard staat ingeschakeld. Gelukkig is inschakelen heel eenvoudig:
  • Ga naar ‘Instellingen’
  • Ga vervolgens naar ‘Niet storen’
  • Swipe naar beneden tot je ‘Niet storen tijdens het rijden’ ziet
  • Selecteer bij ‘Activeer’ de optie ‘Via Bluetooth in de auto’

Ehm… ik heb een Android-telefoon

Denk je: ‘goed verhaal dit maar ik heb dus een Android-telefoon’. Niet getreurd. Android Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem heeft ook een ‘Do not disturb’-modus die je tijdens het rijden aan kunt zetten. Wanneer deze op je telefoon beschikbaar is, hangt af van het merk en model telefoon dat je hebt. Gelukkig zijn er wel handige apps die je kunnen helpen niet afgeleid te worden door je mobieltje. Hoef je niet te wachten tot de volgende update van Android.
 

Lees ook:

 

Door Gast

Gast blogger